Jakub

S patřičnou rodičovskou hrdostí, vám nyní představuji svého staršího synka Jakuba. Je mu 27 let a vyučil se prodavačem. Prodával převážně v obchodech s elektronikou a elektrospotřebiči. Poslední dobou se intenzivně zabývá spiritualitou a s nesmírnou vážností a láskou se věnuje ayurvédské kuchyni. Jeho kuchařskou biblí je snad nejkvalitnější kuchařka světa: AJURVÉDA - LÉČIVÁ KUCHYNĚ. Autorem je indický mudrc a ayurvédský lékař Harish Johari. Toto dílo přináší mimo 200 ayurvédských receptů i vědecký rozbor skutečně zdravé stravy včetně přístupu k jídlu i chování se v souvislosti s ním. Bydlíme spolu (mladší syn bydlí s matkou) a tak Jakub s radostí (i mojí) vaří krásná, zdravá velmi chutná jídla. Umí i něco z italské kuchyně i balkánské. Stará se i o zahradu, kde pěstuje zeleninu a koření. Máme až podivuhodně shodné chutě a názory. Uvažuje o tom, že nechá prodávání a bude pracovat jako ayurvédský kuchař… Chodí za mnou občas i do ordinace a zajímá se o její chod. Navíc je velký sportovec, jezdí na kole a to dost dobře. Navíc cyklistice rozumí a o svá dvě kola se stará přímo profesionálně.
 
Další jeho velká záliba je fotografování. Sám celý život fotím,měl jsem výstavy, fotky v časopisech…a leckterý snímek mu mohu jen tiše závidět. Má fotografické vnímání světa. Přírody, lidí. No, co dodat… Přes dlouhou a těžkou krizi nyní dospěl a dělá mi jen radost. Nikdy jsem ho do ničeho nenutil, ponechal jsem mu svobodu na své nelehké cestě. Vše je tedy výsledkem JEHO rozhodování. Držím mu palce.Můžete se podívat na některé jeho pokrmy. Pokud by někdo měl zájem se s Jakubem poradit či mu něco vzkázat, můžete prostřednictvím tohoto webu v návštěvní knize. Rád se s vámi podělí o své zkušenosti…

Tomáš Lebenhart - tatík